In museumschip ‘Aurora’

Vervolg: Klik hier

Het schip de Aurora fungeert tegenwoordig als museum, waar veel nostalgische gebruiksvoorwerpen, foto’s en affiches te vinden zijn, voornamelijk uit het communistische verleden, zoals hieronder te zien is; een oproep aan heroïsche, vaderlandslievende mannen om de strijd aan te gaan voor moedertje Rusland (respect overigens).

De Aurora historisch gezien

De Aurora werd opgeleverd in 1900 en is een Russische pantserkruiser (Pallada-type) en nam actief deel aan de Russisch-Japanse oorlog. In Rusland is de Aurora bekend vanwege de belangrijke rol tijdens de revolutie. Het schip loste het ‘startsignaal’ (25 oktober 1917) ten teken aan de revolutionairen om het winterpaleis (waar de tsaren resideerden) te bestormen. Tijdens de tweede wereldoorlog zonk de Aurora als gevolg van de vele Duitse beschietingen en werd in 1944 geborgen en vervolgens gerestaureerd. Hierna deed de Aurora dienst als trainingsschip en werd op een later moment het museum zoals we het nu kennen.

Affiche uit de Sovjettijd

Advertentie

Een gedachte over “In museumschip ‘Aurora’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s