Stedentrip Moskou en St P.Burg

Volgende foto: klik hier

In 2004 brachten mijn vriendin Bianca en ik een bezoek van één week aan Sint Petersburg en Moskou. We reisden via The Shoestring Company en … waren begin maart 2004 de enige deelnemers aan deze reis … Begrijpelijk; we bezochten een ijzig kil Rusland, hoewel na enkele dagen de dooi inzette en het een stuk aangenamer werd.

Sankt Pjètersbjourg – oftewel: Sint Petersburg

Onze stedentrip begon in Sint Petersburg, vliegroute: Amsterdam – Frankfurt – Sint Petersburg. Het is vanaf Frankfurt niet langer dan zo’n 2 uur vliegen (de overstap was alleen ‘noodzakelijk’ omdat wij met Lufthansa vlogen; KLM heeft volgens mij rechtstreekse vluchten).

Vanaf het vliegveld werden we netjes opgehaald door onze “reisleidster” (dit is een te zware term voor haar functie, die inhield: ophalen vanaf vliegveld, begeleiden naar hotel en vervolgens ons 3 dagen later ophalen om ons af te zetten bij het treinstation van Sint Petersburg. Hier namen we de nachttrein naar Moskou, waar weer een nieuwe ‘reisleider’ ons opwachtte; met dezelfde ‘functie’).

Nevski Prospekt, Sint Petersburg

Hierboven de Nevski Prospekt, de belangrijkste hoofdstraat van Sint Petersburg, waaraan beroemde gebouwen gelegen zijn. Deze straat vormt de slagader van het centrum. Bijzonder zijn wel de groepjes zigeunerkinderen, die ons op een gegeven moment “omsingelden” en de portemonnee van mijn vriendin ineens weg bleek. Een schuchter meisje gaf even later de leeggehaalde portemonnee terug.. dit was een absurde situatie. Verder hebben wij ons overigens niet ‘onveilig’ gevoeld tijdens onze reis, maar dit was zeer bevreemdend.

Advertentie